.

.
зебње човека 21. века

Слике са Балкана, Звижд, Пек, пролеће 2014

Слике са Балкана, Звижд, Пек, пролеће 2014
СУРБИТА.Слике са Балкана, Звижд, Пек, пролеће 2014

Translate

Surbita. 2015- 2033.

Квака , Свилен конац, Међу нама,ЦртаАМБЛЕМ,ДИЦА СЗ,Другачија Србија,Уметност дијагнозе ,Делта Заветина ,Лоза рашљара,Четвртак,Стооке новине,ЈАВНОСТ,ИЗВОДИ,БАЛКАН,ЦВИКЕР,Вечити календар,Турбан,Заставица,Оличење немогућег,Цариградским друмом,Брест,,Дибидус,ШОДЕР,Паукова мрежа,УЕРКА 1,Ђавољакапија,ВРТИБОГ,МАГАЗА Заветина,МАСКЕ,Између митарења чудовишта и уметности будућности,Cogito,Универзална библиотека,Балкански синдром ,ТРЕЋА СРПСКА РЕНЕСАНСАПисци са добром адресом,Дукат,Наши поседи,Врата Звижда,Архипелаг БЕЛАТУКАДРУЗ,АЛМАНАХ,КРЊА историја,Балкански шпијуни,БУЏЕТ,Кругови САЗВЕЖЂА З,Бездана уметност,Ластавичји ибришим,Администрација НЕЧИСТЕ КРВИ,ОЧЕ НАШ...,Бела и шарена Србија,Запис ,Тзв. Академија ФЕНИКС,BALKAN ORIENT PRESS+,ПРЕЛЕГАТ.Савет за визије ,УЗДУЖ И ПОПРЕКО,АФРОДИЗИЈАК,Фонд „ЗАВЕТИНА“...,САЛАШ СЕВЕРАЦА.Знак препознавања,АЛАЈБЕГОВА С(А)ЛАМА,Посебна породична заветина,РЕНЕСАНСА,КОМПАС,,ВРЗИНО КОЛО,ПЕСМЕ ИЗ РОМАНА,Себични музеј,МАЈМУНСКА ЗАВЕРА ,Музеј српских ренесансних духова,МОБАРОВ,,Ново Друштво "СУЗ",Библиотека ВЕЛИКИХ ПРЕТЕЧА,Библиотека ЗАВЕТИНЕ(1),Библиотека ЗАВЕТИНЕ (2),Библиотека COGITOБиблиотека ПРЕТЕК 1,Библиотека ПЕЛАЗГИОНБиблиотека ЗАТИМ, ПРЕМА СВЕТЛОСТИБиблиотека: Из заоставштине,КОГИТОКЛУБ,Библиотека Дефтердарова капија,Библиотека АМБЛЕМ ТАЈНОГ ПИСМА СВЕТА,Архив у оснивању, 2ТАЛОГ,Библиотека СЕНКА ЧИПКЕ ,(У огледалу) Библиотека "Мадоне Одјека",Библиотека ВЛАШКА ГОЗБА,ПРВА СРПСКА РЕНЕСАНСА | "Сузовци", лист, (покренут у) пролеће 2007.Контакт,Северци,Мирослав Лукић - YouTube Канал ЗАВЕТИНЕ,Библиотека БЕЛА ТУКАДРУЗ

Претражи овај блог

УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА НОВОГ МЕДИЈА. COMPLETARIUM

На други, трећи поглед. ЦЕО СВЕТ је једна држава. "Сазвежђе З

Укупно приказа странице

петак, 17. јануар 2014.

EPS: Računi su tačni! Potrošači: Veći iznosi stigli i za prazne stanove!

Iz komentara uz ovaj  članak
________________________
 1. aca 17. januar 2014. 09:26 #2796485
  Nista novo u ed.2009 u kuci gde niko ne zivi,ocitali su 102000 kwh.potrosnje.Za par meseci kuca je iskljucena a do danasnjeg dana ne zele da rese problem a mesecnu taksu idalje ubiraju.
 2. rajko 17. januar 2014. 09:04 #2796460
  Ako potrosaci tvde da su im racuni uvecani a oni su zbog toplijih dana manje koristili struju, onda se radi o necem drugom. Ne zaboravite da digitalne strujomere mogu lako da manipulisu isto kao kilometar sat moze da doda koliko hoce i moze da oduzme koliko hoce, i tu nemozete nista da ucinite i da dokazete. Zato oni kazu da je sve ispravno i mora da se plati.
 3. Miki 17. januar 2014. 08:41 #2796436
  Iskreno, mi smo u novembru I decembru potpuno promenili potrosnju u odnosu na oktobar - mnogo vise smo trosili struju nocu jer Sam ostala bez posla I stedela Sam svaki dinar. Jako Sam se iznenadila kad je za novembar stigao identican racun kao za oktobar, a decembarski je bio kao za novembar, samo malo uvecan. Da Li oni uopste ocitavaju brojila? Stvarno nije u redu! Cini mi se Da odokativno daju Racune ili imaju neku kalkulaciju na osnovu potrosnje u prethodnim periodima.
 4. danko 17. januar 2014. 07:55 #2796398
  zalosno, ali istinito. edb, je svakog januara slala uvecane racune. racunajuci da se spremaju slavske I novogodisnje trpeze. sve je to donekle tacno. ali vremena su se promenila. narod je mnogo skromnije docekao ovu novu godinu. besparica naravno. a sta reci za one koji imaju centralno grejanje, I bili kod rodbine za docek. znaci nisu spremali nikakvu gozbu. a racuni uvecani. I sta sad ??? da se zadovoljimo edb objasnjenjem, da su obracuni u redu. nisu, nisu nikako !!!!!! vratite nam pare
 5. mile 17. januar 2014. 06:44 #2796353
  Ako EPS kaze, da su racuni TACNI onda ispada da ovoliki narod LAZE. Trece nema. Uvredljiv odnos EPSa i ministarstva energetike prema gradjanima. Nastavite da potkradate, obmanjujete narod. Evo idu izbori ..
 6. gaga-13 17. januar 2014. 06:36 #2796344
  da se ne trose reci neka inspekcija ako to vlast dozvoli pregleda poslednja tri meseca kolika je bila potrosnja kod potrosaca a uglavnom svi mesecno potrse isto kw-ta sto ce se lepo videti i onda kako je struja poskupela 10% apo racunima se vidi da je to vise od 30% Samo se talasa i krade od gradjana kao nekog ce smeniti a sta mi imamo od toga krade se na sve strane
 7. Dragan Zikic 17. januar 2014. 01:05 #2796244
  Nemojmo placati vise nista, nikada nije dosta, zalepite im sve racune na ulazna vrata, izadjite svi koji mislite da ste pokradeni ispred zgrade prve distribucije, prikljucice vam se i ostali, mnogo bolje nego da kucate ove komentare kojima se oni cinicno podsmevaju. Jos i kazu MORATE da platite a MI (koji to VI?) cemo razmotriti da li smo pogresili. Samo sedite i kuckajte iz toplih fotelja dok vas sve zajedno klepaju po dzepovima.
  =============================================================
  REDOVNO plaćam sve svoje obaveze, pa i struju. Za decembar mi je stigao za 30 odsto veći račun nego za novembar, pa sam došao u distribuciju da pitam zašto i kako jer mi je stan tri nedelje decembra bio prazan. Uporedio sam račune iz decembra 2012, kada je moja porodica sve vreme bila u stanu, i primetio da se broj potrošenih kilovata malo razlikuje.
  Problem Miroslava L., koji se u četvrtak našao u dugačkom redu ispred šaltera distribucije u Beogradu, samo je jedan u nekoliko hiljada potrošača. Decembarski računi su uobičajeno svake godine „trn u oku“ svima, jer su gotovo uvek veći od novembarskih. Posle sumnji ministarke energetike Zorane Mihajlović u tačnost decembarskih računa, u „EPS Snabdevanju“ su u kontroli utvrdili da su decembarski računi za električnu energiju tačno obračunati i da nije došlo do sistemske greške.
  - Pojedini kupci su dobili veće račune, jer je potrošnja u decembru u Srbiji bila veća za 24 odsto u odnosu na novembar - kažu u „EPS Snabdevanju“. - Povećanje iznosa na računu u dinarima nije direktno srazmerno povećanju potrošnje u kilovat-satima, jer je iznos koji kupac treba da plati uslovljen zonskim načinom obračuna. I minimalno povećanje potrošnje nekog kupca može da dovede da iz zelene zone pređe u plavu ili crvenu, što povećava iznos računa. Tarifnim sistemom određeno je da se rastom potrošnje u kilovat-satima iznos računa povećava progresivno.
  U „EPS Snabdevanju“ ističu i da na povećanje potrošnje utiču i verski i državni praznici kada se već tradicionalno beleži veća dnevna potrošnja. Na nivou cele Srbije to je rast od 24 odsto, a na području Beograda čak 31 odsto. I temperatura je, tvrde, uvećala račune. Izmerene srednje mesečne temperature u Beogradu su u novembru bile 9,8 stepeni Celzijusa, a u decembru tri stepena. U EPS ističu da svaki kupac ima pravo na reklamaciju ukoliko ima i najmanju sumnju u ispravnost računa, jer uvek postoji mogućnost da dođe do greške u pojedinačnom slučaju.
  - U novembru sam struju platila 4.000 dinara, a sada mi je stigao račun od 6.700 dinara - žali se Aleksandra S. - Trošila sam isto i u decembru i u novembru. I dalje mašina za veš radi noću, kao i bojler, nisam se dogrevala jer mi je centralno grejanje bilo dovoljno. Trudim se da vodim računa o svakom trošku.


  MINISTARKIN PRIMER
  - Na primeru dva računa koje je Zorana Mihajlović, ministar energetike, razvoja i zaštite životne sredine, predstavila kao problematične utvrđeno je da je očitavanje brojila tačno i da je obračun ispravan - ističu u „EPS Snabdevanju“. - Uvećani računi ovih kupaca posledica su povećanja njihove potrošnje u decembru.
   


EPS: Računi su tačni! Potrošači: Veći iznosi stigli i za prazne stanove! | Ekonomija | Novosti.rs

Хороскоп